måndag 24 oktober 2011

Rotmos...

Mannen lagade Rotmos och Nötbog till middag idag, det är så gott.
Rotmos är på samma plats som pannkakor, sa en av familjemedlemmarna, och det, det är bra betyg :-)


Rotmos och Nötbog

Nötbog
Två gula lökar klyftade
En röd lök klyftad
Lagerblad, svartpeppar och mycket salt
Nötbog 1 kg ( med ben)

Lägg allt i vatten. Låt sjuda tills köttet släpper från benet.
Låt stå i sitt spa, använd sen detta spad att koka rotfrukten till rotmosen i.

Rotmos special
Kålrot 0,5 kg skalades, tärnades,
Rotselleri 0,5 kg skalades o klyftades,
Tre stora morötter i två centimeters mynt.

Koka i 45 minuter,

Lägg i åtta äggstora potatisar i den kokande rotfruktsgrytan
När allt är mjukt, hälls spadet av, i bunke.

Häll i smör, stöt för hand, tillsätt vätska, spad, så det blir fint Rotmos.
Sila köttets spad, och spar denna buljong, i kylen, som grund till morgondagens soppa.
Får man rester av köttet efter måltiden, spars dessa till morgondagens soppa, ska bli gott.

2 kommentarer:

  1. Rotmos är nog bland det godaste man kan äta...ERT rotmos ska jag föra ngn ggn denna höst. Fast, frågan är vad man och barn säger? Äsch, de får äta ändå!
    Håller med din familjemedlem som placerade rotmos på samma plats som pannkakor. SÅ sant!!
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  2. Gott med rotmos i matlådan med :-)
    Vår familjemedlem är vår Liten, som vid något tillfälle tidigare sagt att han kunde äta Pannkakor, som frukost, lunch och middag, ja plus pannkakstårta med :-), du förstår hur bra Liten gillar pannkakor
    Ha det gott Helena

    SvaraRadera