söndag 30 oktober 2011

Födelsedagsmiddagen

Fantastiskt god middag gjorde Mannen till oss på min födelsedag i fredags
Förrätten var en god toast
Förrätten

Jag är vansinnigt förtjust i löjrom, som mannen hade fixat som extra överaskning :-)
Äggen kallar vi kycklingägg, det är nya hönors första ägg, lite mindre än vanliga ägg, en av våra grannar har höns, och supergoda ägg.

Vanligt ägg, o litet kycklingägg
Vi gillar att äta mat i timmar i vår familj, eller inte äta i timmar, men det tar flera timmar. Då vi äter en rätt, sen tar det ett tag tills vi äter nästa rätt. På födelsedagen grillade Mannen, efter förrätten ute på altanen, jag vaktade potatisgratängen i ugnen inne...och pratade i telefon med snälla vänner o familj, vakta den av mannen färdiggjorda potatisgratängen var inte så svårt :-)
Oxfile och fransk potatisgratäng
Köttet var oxfile, marinerat med vitlök och olja, mycket gott och mycket grillsmak.
Potatisgratängen var potatis, kronärtskockor och purjolök, allt fint skivat. I form med grädde, västerbottenost, salt o svartpeppar och lite vitlök med. I ugnen tills det var mjukt.

Vad vi drack till? Mitt favoritvin just nu, Mas Las Cables, Oj så gott.
Trevlig afton, och fantastiskt god mat, Gott Mannen!

5 kommentarer:

  1. Mmmmm..underbart gott det ser ut allting...
    Må så gott i Smålandsskogarna!!

    SvaraRadera
  2. Ser ut att ha varit en riktig höjdar födelsedagsmiddag!:)

    SvaraRadera
  3. Hej och Tack för hälsningar,

    Annika, så gott, men svårt att fotografera, jag tränar. Allt fint i småländska skogarna, ljummen afton men mörkare nu efter tidsomläggningen i helgen, må väl/ H

    Anneli, Höjdarfödelsedagsmiddag helt klart, men födelsedagen var väldigt ojämn, men kul att fylla år i alla fall :-) Ha det gott Hej H

    SvaraRadera
  4. Grattis i efterskott! Det ser ju ut att ha varit riktigt god middag som mannen levererade:)

    SvaraRadera
  5. Tack för hälsningen Mårtenssons, jo god middag, och ett år äldre blev man eller om det var 28 man fyllde igen :)

    SvaraRadera