måndag 2 april 2012

Lamm och drakar...


Drakflygarväder...
Lamm och klyftpotatis

Liten och jag flög drake, så kul. Det var fantastiska vindar som kastade draken åt alla håll, hur häftigt som helst, vi var ute Länge, och ordentligt kalla när vi kom in...men
Fantastiskt god mat lagade Mannen och Mellan, gott när man kom in kalla efter drakflygniningen.

Lamm
Lamm lades i marinad i två dygn innan.
Marinaden bestod av:
Solrosolja, lite olivolja, färsk rosmarin, rödlök, lite tomatpure, soja, vitvinsvinäger, lite citron, och lite cayennepeppar.

Lammet bryntes, sen hälldes marinaden i och grädde tillsattes, så att steken täcktes.
Detta fick puttra i gryta, till klar.
Steken togs upp ur grytan, och såsen silades.
Såsen hälldes i grytan, med lite maizenamjöl, smakades av...kanonsås.

Klyftpotatis
Solrosolja, färsk Rosmarin, lite soja lades i långpanna.
Potatis klyftades och vändes i oljan, för färg, saltades och in i ugn, 225 grader, ca 35 - 40 minuter.

Serverades med Ångkokt brysselkål.

Alla åt vi oss fyrkantiga, Oj vad GOTT :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar