onsdag 25 april 2012

Älgkalvsinnanlår...

Mannen bjöd på en fantastiskt god maträtt, köttet fixades idag och potatisgratängen var rester från gårdagen.

Vi dukade ute, så skönt att det börjar komma värme, våren Är på gång.
Satt ute och åt och drack kaffe...
men det är ett grejande med att minnas att ta in dynor man lätt missar.

I helgen som var glömdes dynor och duk ute,
regnet kom men vad gör det, det torkade ju igen :-)


Varsågod
 Älgkalvsinnanlår
Salta och peppra köttet.
Lägg i stekpannan, bryn ordentligt
Bryn alla sidorna, när sista sidan bryns,
stoppas löken och kantarellerna i.
Häll på en burk, ca 33 cl öl, och ett
litet lagerblad (tar mycket smak av lagerbladet)
Låt detta koka i ölen, tills temperatur på 61 grader.

Ta av från spisen, vira in i smörpapper.
Tillsätt grädde till såsen, lite, maizenamjöl...klart.

När såsen är klar, låt den puttra medans du skär köttet i tunna skivor, lägg skivorna i såsen.
Potatisgratängen rester från igår serverades till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar