onsdag 18 januari 2012

Fin Laxpaj

Laxpaj

En av Mannens specialrätter är Laxpaj...han började laga rätten i höstas, tidigare har paj inte varit hans favorit alls.
Han botaniserade i min kokbok där jag skriver ner recept på god mat lite sporadiskt, det är kul, boken har hängt med i ca femton år, det är färgfläckar, lite lösbladssystem och ena boksidan är svart...efter att boken en gång hamnade ovanpå vedspisen som råkade vara igång, bok och kök klarade sig om än lätt svartnade den gången.

Han gör en pajdeg på graham o vetemjöl, tummar ut i pajformen och låter stå kallt.
Fyllningen varierar.
Helgens paj bestod av
Lax, rester från middag i veckan
Broccolli
Rödlök
Äggstanning
Fetaost
Skivor med Västerbottenost

Det är roligt att variera.och smakar ju inte alltid lika. Kul.

1 kommentar:

  1. Gott är det med paj. Och just att det så lätt går att variera vad man vill ha för smaker :)

    SvaraRadera