måndag 24 september 2012

Skördetid...

Vi har mycket tomater i växthuset

Nyplockat...
Vad gör man med massor med tomater?
Mannen hade en god tomatsoppa klar när vi kom hem idag.
Nybakat bröd och skön värme i köket :-)

Tomatsoppa
Hacka lök
Häll i lite olivolja i kastrull, låt löken puttra.
I med lite socker.
Lägg i tomater, (mannen använde våra egna
blandat stora o små, men jämförbart ca 5 -  6 stora)
litet jack i varje tomat.
I med några hackade vitlöksklyftor.
I med ca 5 dl vatten och en köttbuljongstärning
Lägg i basilika blad.
Låt puttra ett tag på sexan, mer koka.
När de börjar öppna sig, kördes med stavmixern.

Serverades med creme fraiche...och Mannens goda bröd,
så otroligt gott

Tomatsoppa och nybakat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar