torsdag 17 maj 2012

Välkommen hem

Mannen överaskade oss med goda Smörgåsar aldeles nybakade när vi kom hem efter träning en kväll i veckan som var...Han mötte oss i dörren, och det luktade gott i hela huset...

Tunna vetekakor

Tunna vetekakor.
5 dl mjölk
100 g havregryn
50 g jäst
70 socker
100 g olja
700 g vetemjöl
7g salt.

Lös upp jästen i lite kall mjölk, tillsätt resten av mjölken, tillsätt alla ingredienser utom saltet i assistenten, kör 8 - 10 minuter.
I med salt, kör 4-5 minuter till.
Jäs 30 minuter
Kavla ut ca 1 cm tjockt, ta ett stort glas, stansa ut rundlar.
Kavla sen dessa rundlar lövtunna.
Lägg på plåt, låt jäsa till tjocklek som innan utkavling.
225 graders ugn
Precis innan de åker in i ugnen, nagga med gaffel.
Inne nere i ugnen 3 - 5 minuter.

Klart slut...JÄTTEGOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar