torsdag 3 maj 2012

Torsdag...

Vissa dagar är stressigare än andra, full fart helt enkelt ibland...

kommer man hem till fantastisk mat som Mannen lagat, så underbart :-)

Kalkon och rotfruktslåda
Kalkonbröst, provencalekrydda, soya, bryntes i stekpanna, champinoner och lök, i pannan.
Vatten och grädde, puttrade till 61 grader i mitten. Vilade sen i smörpapper. Såsen var klar i stekpannan, tunnare sås som var perfekt till rotfrukterna som serverades till.

Närbild
Serverades med rotfruktslåda, Majrova, Potatis och Morot. Provencalekrydda och lite olja.
Olja o provencalekryddan o soja böandades och fick stå någon timme innan det lades på rotlådan.
Klyftades, lades i form, in i ugn 225 grader till klart


Så gott!
Mannen ville att jag skulle fotografera så att kryddorna syntes.

I vårt köksfönster just nu

Mårbacka pelargon

2 kommentarer:

  1. Ja, jag kan riktigt höra Mannen i bakgrunden ;)
    En riktigt tjusig pelargon också på min ära!

    Själv åt jag en sydlänsk lunch. "Grekiska" lammbiffar med fetaost och "Italiensk" pasta med ricotta och sockerärter. Lite synd att det tog slut så fort bara...

    Kramar
    /Kvasibror

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott det låter med sydlänsk lunch. Hoppas väl med Er. Vi hörs
    Kram Kram

    SvaraRadera