Mannen eldar vedspisen i köket mycket under detta halvår.
![]() |
Vår kära köksespis |
Till middag idag åt vi Flygande Jakob, lagat i vanliga ugnen, riset kokades på vedspis.
![]() |
Flygande Jakob |
med riset i skål på sidan, mitt förslag, eller
som Mannen ansåg, att riset skulle ligga i botten av formen.
Jag kallar Mannens variant för Kyckling Chilivips.
Idag kom riset i skål bredvid, vi hade alltså Flygande Jakob till middag ... anser jag i alla fall ;-)
Det är en del Älgjakt just nu, för Mannen, och ikväll fick vi årets första Älgkött.
![]() |
Älgfärs |
![]() |
Packetering pågår |
![]() |
Klart för infrysning |
Jag har frågat Mannen om receptet från tioårsmiddagen på kalkonen:
Obs! Lite ändringar sen jag la ut inlägget första gången, Mannen korrekturade :-)
Kalkonen med purjolök och kapris.
Stek kalkonsteken i stekpanna så att den får färg.
Stek med lite purjolök, i skivor, och häll på lite grädde och chilisås, chilisåsen för att få mer färg och smak.
Lägg lite kapris, kanske 3 msk, i botten av liten ugnsfast form, lägg på steken och häll på grädden och purjon, ska täcka steken till 3/4, chilisås tog han så mycket att färgen blev bra.
Mannen hade detta i ugn 175 grader, sänkte sen temperaturen till 75 grader, medan resten av maten lagades klart. Köttet togs upp och såsen fixades jämn med stavmixer.
Vid servering skar han upp köttet i skivor.
Kapris o purjolök på steken var fantastiskt gott.
Smaklig spis!
Må Väl alla !
Lovely, tackar för receptet på kalkisen. DEN ska jag göra ngn ggn under denna höst.
SvaraRaderaFlygande Jakob!!
GILLAR!!
Nej, riset ska serveras på sidan om, tycker jag!
MUMS!!!
Glad att Flygand J blivit poppis igen!
Ha en toppenhelg!!
Hej Klart riset är på sidan :-) Hoppas ni gillar kalkonen. Trevlig helg Hej H
SvaraRadera